Wat kan een ondernemer leren van de Nederlandse topsporters die meedoen aan de Olympische Spelen?

Nederland is de Olympische Spelen in PyeongChang geweldig begonnen, met gouden plakken en ook een aantal verrassende uitslagen! Hier mogen we trots op zijn!

Na de race bespraken de commentatoren de rol van de coaches van de atleten. Er zijn een aantal mondiaal erkende topcoaches, waarvan een in het bijzonder. Hij is als geen ander in staat zijn sporters op het juiste moment te laten pieken. Bij zijn trainingen test hij regelmatig de fysieke gesteldheid van de sporters en bouwt zo kennis op om trainingen te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze op het juiste moment een topprestatie kunnen leveren.

De MKB-Kredietcoach als topcoach

Op de site van MKB-Kredietcoach vermelden we dat ondernemen ook topsport is. Wat kunnen we dan leren van de aanpak van de succescoaches? Anders dan een topsporter gaat het bij een ondernemer niet zozeer om pieken op het juiste moment.

Wel wil een ondernemer met zijn onderneming een bepaald doel bereiken en daar is focus voor nodig. Om focus te bereiken is het van belang dat de ondernemer inzicht heeft in de kwaliteiten van zichzelf en zijn onderneming en ook waar zijn verbeterpunten liggen.

De MKB-Kredietcoach start zijn werkzaamheden dan ook altijd met het krijgen van inzicht in de kwaliteiten en verbeterpunten van de ondernemer en zijn onderneming. Daarbij maakt hij gebruik van diverse tools, zoals de E-scan, het Canvas model en de SWOT-analyse.

Na deze analyses is duidelijk wat de ondernemer kan doen om de prestaties van zichzelf en zijn onderneming te verbeteren. De rol van de coach is nu om de ondernemer scherp te houden, hem waar nodig een spiegel voor te houden of te helpen.

De MKB-Kredietcoach heeft door het begeleiden van diverse ondernemers veel kennis en ervaring opgebouwd. Niet alleen op financieel gebied maar ook over vragen als:

  • “Hoe verbeter ik mijn commerciële prestaties?”
  • “Hoe zet ik mijn medewerkers optimaal in?”

Van deze kennis en ervaring willen we ook u graag laten profiteren, omdat het realiseren van een doelstelling ook een beetje voelt als het winnen van goud.

Gerard Abbink
Abbink Accountancy & Advies.