Over MKB-kredietcoach

De beste financiering voor jouw ondernemersambities

Onze oplossing

Wij bieden jou een goed opgeleide en gecertificeerde MKB-kredietcoach aan. Die alles weet van ondernemerschap, ondernemersplannen en financieringsoplossingen.

Jouw MKB-kredietcoach heeft aandacht voor de samenhang tussen de Vent, de Tent en de Cent. Hierdoor ben jij in staat je dromen te realiseren en financieel gezond te blijven.

Onze missie

Wij geloven dat jij als ondernemer in het MKB recht hebt op een coach die jou begrijpt en helpt jouw dromen te realiseren.

De start van MKB-kredietcoach

Ons geboortejaar is 2011. Midden in de crisis merkten wij dat ondernemers behoefte hadden aan ondersteuning bij financieringsvraagstukken. Banken trokken zich terug en alternatieve financiers kwamen op. Door onze ‘vent, tent, cent’ aanpak maakten we het verschil. Vandaar dat we toen kozen voor de naam MKB-kredietcoach. 

Onze waarden

Krijg en behoud je financiering

Verlaag je financieringskosten

Spar met ons over belangrijke ondernemersvraagstukken

Realiseer groei voor jouw bedrijf

Werk een ondernemingsplan of business case uit

Vergroot je kansen als ondernemer

De historie van MKB-kredietcoach

2011

De oprichting van MKB-kredietcoach.

2012

MKB-kredietcoach onderzoekt de oorzaak van de problemen bij ondernemersfinanciering. Belangrijke bevindingen:

  • Ondernemer weet niet waarom hij wel of niet een financiering krijgt.
  • Ondernemerschap wordt ondergewaardeerd bij beoordeling financieringen.
  • Ondernemer weet niet van welke alternatieve financieringsbronnen hij gebruik kan maken.
  • Kennisachterstand bij intermediairs over ondernemerschap, businesscases en financieringsoplossingen.

2013

MKB-kredietcoach participeert in start-up Kredietpaspoort. Het eerste financieringsinstrument dat ondernemers zelf de mogelijkheid biedt om hun financiële reputatie te managen. Hierdoor wordt de toegang tot financiering vergroot.

2014

MKB-kredietcoach participeert in start-up Kredietpaspoort. Het eerste financieringsinstrument dat ondernemers zelf de mogelijkheid biedt om hun financiële reputatie te managen. Hierdoor wordaMKB-kredietcoach start als eerste organisatie in Nederland met een gecertificeerde leergang financieringsspecialist voor accountants en andere intermediairs.t de toegang tot financiering vergroot.

2015

De eerste gecertificeerde MKB-kredietcoaches studeren af. Ondernemers in Nederland met vraagstukken over financiering, ondernemerschap en groei kunnen vanaf nu terecht bij deze onafhankelijke financieringsdeskundigen. De MKB-kredietcoaches hanteren de organisatiegedragscode.

2016

De tweede leergang MKB-kredietcoach gaat van start. MKB-kredietcoach ontwikkelt een keurmerk voor gecertificeerde MKB-kredietcoaches.

De NOAB biedt haar leden de leergang MKB-kredietcoach aan.

De eerste financieringshelpdesk voor accountants wordt gelanceerd.

Met meerdere financieringspartijen worden samenwerkingsovereenkomsten afgesloten. Hierbij ligt de nadruk op het indienen van kwalitatief goede aanvragen waardoor de ondernemer bij voorbaat al weet dan zijn kans op een ja op 80% ligt.