De snelste weg naar

Over Ons

Onze Missie


Onze Oplossing

Wij bieden jou een goed opgeleide en gecertificeerde MKB-kredietcoach aan. Die alles weet van ondernemerschap, ondernemersplannen en financieringsoplossingen.

Jouw MKB-kredietcoach heeft aandacht voor de samenhang tussen de Vent, de Tent en de Cent. Hierdoor ben jij in staat je dromen te realiseren en financieel gezond te blijven.


Over de oprichters

Jan Wietsma

initiatiefnemer
MKB-kredietcoach B.V.

Age Douma

directeur
MKB-kredietcoach B.V.

Jan
Wietsma
Age
Douma


Het Vent, Tent & Cent principe

De MKB-kredietcoach handelt volgens het Vent, Tent en Cent principe.

De Vent: dit houdt in dat de MKB-kredietcoach die jij inschakelt altijd start met jou. Jouw persoonlijk ondernemerschap staat centraal.

De Tent: samen met jou bespreken we de wijze waarop jij jouw plannen invult en onderbouwt en wat er wellicht beter kan.

De Cent: bij het organiseren van je financiering mag je er op rekenen dat wij een oplossing vinden die aansluit bij jouw behoeften en wensen.

Ook als jij je financiering rond hebt blijven we je ondersteunen. Het krijgen van een financiering is één ding. Het houden van een betaalbare financiering vraagt vandaag de dag doorlopend aandacht.


Onze historie

2012 – MKB-kredietcoach onderzoekt de oorzaak van de problemen bij ondernemersfinanciering. Belangrijke bevindingen:

  • Ondernemer weet niet waarom hij wel of niet een financiering krijgt.
  • Ondernemerschap wordt ondergewaardeerd bij beoordeling financieringen.
  • Ondernemer weet niet van welke alternatieve financieringsbronnen hij gebruik kan maken.
  • Kennisachterstand bij intermediairs over ondernemerschap, businesscases en financieringsoplossingen.

2013 – MKB-kredietcoach participeert in start-up Kredietpaspoort. Het eerste financieringsinstrument dat ondernemers zelf de mogelijkheid biedt om hun financiële reputatie te managen. Hierdoor wordt de toegang tot financiering vergroot.

2014 – MKB-kredietcoach start als eerste organisatie in Nederland met een gecertificeerde leergang financieringsspecialist voor accountants en andere intermediairs.

2015 – De eerste gecertificeerde MKB-kredietcoaches studeren af. Ondernemers in Nederland met vraagstukken over financiering, ondernemerschap en groei kunnen vanaf nu terecht bij deze onafhankelijke financieringsdeskundigen. De MKB-kredietcoaches hanteren de organisatiegedragscode.

2016 – De tweede leergang MKB-kredietcoach gaat van start. MKB-kredietcoach ontwikkelt een keurmerk voor gecertificeerde MKB-kredietcoaches.

De NOAB biedt haar leden de leergang MKB-kredietcoach aan.

De eerste financieringshelpdesk voor accountants wordt gelanceerd.

Met meerdere financieringspartijen worden samenwerkingsovereenkomsten afgesloten. Hierbij ligt de nadruk op het indienen van kwalitatief goede aanvragen waardoor de ondernemer bij voorbaat al weet dan zijn kans op een ja op 80% ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *