Zwaar weer & herstructureren

Jouw onderneming in zwaar weer

Zwaar weer

Heb je als ondernemer te maken met zwaar weer dan kun je rekenen op ondersteuning van onze MKB-herstructureringscoaches. Zo helpen ze jou door:

  1. Naar jou te luisteren als je het gesprek aangaat over de moeilijke situatie waar je nu mee te maken hebt
  2. Het regelen van een schuldsanering en het opstellen van een herstructureringsplan conform de eisen van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)
  3. Het vinden van een financiering of subsidie om een herstructurering mogelijk te maken
  4. Het onderzoeken of andere business- en verdienmodellen mogelijk zijn
  5. Het onderzoeken van de mogelijkheden die er zijn om met je bedrijf te stoppen

 

Luisteren

Als je als ondernemer met zwaar weer te maken krijgt dan kan dat voor jou als ondernemer veel onzekerheid met zich meebrengen. Dan is het goed om te weten dat er altijd een MKB-herstructureringscoach klaar staat om naar jouw verhaal te luisteren en je aandacht te geven. Daarbij zal jouw MKB-herstructureringscoach altijd met je op zoek gaan naar mogelijkheden die perspectief bieden. Het bespreekbaar maken van je problemen is vaak al een hele opluchting. Vind jouw MKB-herstructureringscoach hier of mail of bel. Je kan telefoonnummer en mail vermelden als dat beter past.

Schuldsanering en onderhands akkoord

Groeien de schulden je boven het hoofd? Is je onderneming alleen levensvatbaar na een sanering van je schulden? Dan onderzoekt jouw MKB-herstructureringscoach samen met jou welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een schuldsanering. Dat kan een minnelijke schuldsanering zijn, maar sinds 1 januari 2021 is het ook mogelijk om een schuldsanering onder de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) af te dwingen. Onze herstructureringscoaches zijn opgeleid om op te treden als Herstructureringsdeskundige of Observator. Jouw MKB-herstructureringscoach helpt je ook bij het opstellen van een herstructurerings- en levensvatbaarheidsplannen.

Passende financiering of subsidie

Voor ondernemingen die te maken hebben met een zwaar weer situatie zijn er financierings- en subsidiemogelijkheden die je in staat stellen een crisis het hoofd te bieden. Jouw MKB-herstructureringscoach weet wat er allemaal mogelijk is.

Andere business- en verdienmodellen

Om een crisis het hoofd te bieden moet je misschien wel overstappen naar andere business- en verdienmodellen. Jouw MKB-herstructureringscoach onderzoekt graag samen met jou welke mogelijkheden er zijn. Bedenk daarbij dat jouw MKB-herstructureringscoach de kennis- en kunde heeft om jou te ondersteunen bij vraagstukken die te maken hebben met continuïteit, levensvatbaarheid en herstructureren.

Stoppen

Misschien denk je er ook wel over om te stoppen met je bedrijf. Voor even of voor altijd. Ook dan staat jouw MKB-herstructureringscoach voor je klaar. Want stoppen met je bedrijf is ook emotioneel een zwaar proces. Wie weet biedt in dit soort gevallen het Time-Out Arrangement (TOA) perspectief.

Kom in actie

Hoe dan ook. Kom vandaag al in actie als jouw bedrijf met zwaar weer of continuïteitsvraagstukken te maken heeft. Hoe langer je wacht hoe groter de problemen, hoe lastiger het wordt om oplossingen te vinden die de schade beperken. Hulp nodig? Vindt direct een MKB-herstructureringscoach in jouw buurt, mail of bel.