Aanpak

Wij ondersteunen je bij het vinden van oplossingen

Een financiering, herstructurering of advies in 4 stappen

Gaan we aan de slag met jouw financiering, herstructurering of bedrijfsadvies dan hanteren we een 4 stappenplan. Zo is voor jou altijd helder wat je van ons kunt verwachten.

1. Intake

Wie ben jij, wat zijn je plannen en hoe kunnen we jou helpen?

2. Bedrijfsanalyse

Hoe presteer je nu met je bedrijf? Hoe solide zijn je plannen? Wat zijn de verbeterpunten?

3. Oplossingen

Welke oplossingen passen bij jou en je bedrijf? Wat kost het en wat levert het op?

4. Monitoring

Gaat het goed met jou en je bedrijf? Waar moeten we bijsturen? Wat kan er nog beter?

Stap 1 - de intake

Wij maken kennis met jou, je bedrijf en je plannen. Wij vertellen iets over onszelf, zodat jij ons beter leert kennen. Jij vertelt ons wat je ambities zijn, wat je met je bedrijf wilt bereiken en bij welke vraagstukken je ondersteuning nodig hebt. Zodat je plannen slagen. Wij geven aan welke oplossingen wij zien. Dat kan een zakelijke financiering zijn, een herstructurering maar ook suggesties om je bedrijfsvoering te verbeteren. Na afloop van het gesprek besluit jij of jij met ons door wilt gaan of niet. Wil je door dan sturen we je een offerte en opdrachtbevestiging. En als het snel en slim kan, denk aan lease en factoring, dan gaan we direct voor jou aan de slag.

Stap 2 - een analyse van jouw bedrijf

Op basis van de plannen en de cijfers die jij ons toestuurt, analyseren wij jouw bedrijf. Welke mogelijkheden zien wij om je kasstroom en winst te verbeteren? Hoe gevoelig is jouw bedrijf voor (abrupte) veranderingen in de economie, de markt en welke scenario’s zijn er mogelijk? Wat is er nog nodig om eventuele financiers en overige stakeholders te overtuigen. Als het over financieren gaat dan geven we ook aan of je nu al slim gefinancierd bent en welke besparingen er mogelijk zijn. En als we denken dat er op dit moment geen financiers te vinden zijn die bereid zijn tot het verstrekken van een financiering dan geven we dat ook eerlijk aan. Wel zo duidelijk.

Stap 3 - de beste oplossing zoeken en vinden

Hoe raar het ook mag klinken, maar in veel gevallen bestaan onze oplossingen niet uit het aantrekken van een extra financiering. Vaak kun jij je plannen al realiseren door slimmer met het geld dat je in je bedrijf hebt gestoken om te gaan. Maar ook het anders inrichten van je bedrijfsprocessen, een scherpere klantfocus of betere inzet van internet is vaak al voldoende om de kasstroom van je bedrijf te verbeteren zonder dat er een nieuwe financiering aan te pas komt. Is er wel een zakelijke financiering nodig, dan zorgen wij ervoor dat je goede offertes krijgt die aansluiten bij jouw eisen en wensen. Waarbij jij besluit met wie je in zee wilt gaan. Omdat financiers van mening zijn dat wij goed werk leveren, geven ze jou in veel gevallen een fikse korting op de afsluitprovisie.

Stap 4 - monitoren en beheren

Of je nu wel of geen financiering nodig hebt om je plannen te realiseren. Wij blijven je graag ondersteunen. Volgen hoe het met jou en je bedrijf gaat. Daarbij zijn we een luisterend oor, geven we op basis van ontwikkelingen in de economie en de markt advies hoe jij daar op kunt inspelen. Zo geven we ondernemers ieder kwartaal een update over de toekomstige financiële gevolgen van Corona voor hun bedrijf. Zo kun je op tijd actie ondernemen. Zijn er mogelijkheden om goedkoper te financieren dan kun je natuurlijk ook op ons rekenen.

Ons uitgangspunt: de vent, tent en cent

De ondernemer, zijn plannen en het resultaat bepalen uiteindelijk of het financiële succes robuust genoeg is om van te leven. Dus kiezen wij in samenspraak met jou voor een holistische aanpak, want een andere kijk op de zaak levert vaak meer voordeel op dan het
organiseren van een nieuwe financiering.

Ondernemen begint bij jou. Je motivatie om ondernemer te worden. Jouw persoonlijkheidskenmerken. De wijze waarop jij je talenten inzet en hulp inschakelt voor de zaken waar je minder goed in bent. Je kennis en ervaring. Dat hele palet kleurt jou als ondernemer en maakt je uniek. Daar houden wij in onze aanpak rekening mee.

Als ondernemer wil je handelen. Resultaten bereiken. Dat doe je in en met je bedrijf. Soms alleen, in andere gevallen met personeel. Als je een bedrijf hebt ben je voor veel zaken verantwoordelijkheid. Er gebeurt immers veel in de wereld, de markt. Wij zorgen dat je
scherp blijft. Zodat jij je bezig kunt blijven houden met ondernemen.

Het resultaat is de bekroning op je werk. Daarbij is de insteek vaak financieel. Kun je ervan leven, leuke dingen doen en wellicht sparen voor later. Dat geeft voldoening. Maar resultaat gaat ook over zaken als vrijheid, plezier of van betekenis zijn. Voor beide vormen van resultaat hebben we aandacht in onze aanpak en helpen we jou om daar grip op te houden. En als het een keertje tegenzit ook dan staan we jou met raad en daad bij.

De voordelen van een MKB-kredietcoach

Jij staat centraal

We nemen jou en je plannen altijd 100% serieus en samen met jou zullen we op zoek gaan naar een manier waarop jij je ondernemersdroom kunt verwezenlijken.

Altijd voor een ja

Als jij een aanvraag via ons indient moet de kans op een ja van een van de geselecteerde financiers 80% zijn.
 

Onafhankelijk

Financiers geven ons geen commissies als jij daar een financiering regelt. Wij zullen jou ook altijd vertellen wat de voor- en nadelen zijn van de diverse financieringsoplossingen die er zijn.
 

Helder

Als jij ons inschakelt voor het begeleiden naar een succesvolle financieringsaanvraag dan vertellen wij jou meteen wat de kosten daarvan zijn. Dat zetten we daarna zwart op wit in een duidelijke opdrachtbevestiging.
 

Keurmerk

Al onze MKB-kredietcoaches zijn speciaal opgeleid om jou te kunnen helpen met je vragen over ondernemerschap, financiering en groei. Ze volgen met enige regelmaat intervisies en worden frequent bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in financieringsland. Alleen zo houden ze het recht op het keurmerk Gecertificeerd MKB-kredietcoach
 

Oog voor individu

Als jij ons inschakelt krijg je een persoonlijke coach. Een coach die jouw ondernemersplan begrijpt en weet hoe je daar een passende financiering bij vindt. Niet alleen als je een financiering nodig hebt. Ook als je al een financiering hebt of recent een hebt gekregen
 

Eerlijk

Als jij bij ons komt met een plan dat niet nog niet klaar is, of niet haalbaar is dan zijn we daar eerlijk over. Zodoende voorkom je dat je kosten moet betalen voor een aanvraag die het toch niet gaat redden. Natuurlijk bespreken we als jij dat wilt de alternatieven om toch een ja te krijgen.
 

Netwerk

De MKB-kredietcoach heeft een groot netwerk in de financieringswereld. Niet alleen bij financiers, maar ook bij kennisinstellingen, branche- en beroepsorganisaties, softwareleveranciers. overheid en toezichthouders. Zodoende weten wij altijd wat er speelt en daar pluk jij weer de vruchten van.
 

Succesverhaal: Bouwmeester Riding Horses

….