Masterclass Financieren: ondernemers slaan munt uit het Muntgebouw

Masterclass Financieren: ondernemers slaan munt uit het Muntgebouw

De Ondernemer organiseerde 23 januari een Masterclass Financieren in Utrecht. Een paar honderd ondernemers passeerden die middag op tijd de aanmeldbalie van het Muntgebouw. Achter de balie liep een smalle gang naar de geldvloer met financieringspartijen. Een walhalla aan informatie rondom een indrukwekkende Muntpers, buiten dienst. Ook KVK Financieringsdesk begaf zich tussen de financiers en kreeg daar volop vragen over start-, groei- en overnamefinanciering.

Financiering

Host Janneke Willemse, financieel journalist, opende de Masterclass met nieuwsgierige vragen aan bezoekers. Daarmee kwam de zaal goed los voor de thema’s die middag. Eerst schetste Pieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap van het ministerie EZK, het aanwezige publiek het financieringslandschap. Financieringstrends in Nederland verklaarde hij tussendoor met infographics.


Daarna pitchten 3 ondernemers hun financieringsverhaal. Met focus op werkkapitaal, kredieten, crowdfunding, aandelen tot aan fondsfinanciering. Een breed palet aan financieringsmogelijkheden kwam over de bühne.
In 3 slotronden stelden de financieringspartijen zich kort voor. Zo hoorden de ondernemers bij welk geldloket ze konden aankloppen.

 

Creativiteit

Terug op de beursvloer had ik diverse gesprekken met ondernemers. Starten, groeien en overnemen financieren. Alles kwam langs. Met slimme technologieën ontstaan steeds meer financiers met maatproducten. De kunst is wel een goed beeld te vormen van de mogelijkheden. Met eerst een goede voorbereiding vul je al veel vragen voor jezelf in. Creativiteit helpt je met het stapelen van financiering. Steeds meer ligt de sleutel tot succes in het handig combineren van financieringsvormen.

 

Aanbod

Wil je eens weten of jou dit lukt? Ik help je met een aantal overzichten en selecties van financieren. Zicht op de mogelijkheden geeft je een idee waar je terecht kunt. Wie weet, sla je straks ook munt uit mijn aanbod.

  1. KVK Wegwijzer Slimmer Financieren
  2. Financier je groei
  3. Selecteer je financieringsvorm
  4. Geld voor je plannen

Share this post