2018: Wat is jouw ondernemersdroom? We hebben een cadeau voor jou!

2018: Wat is jouw ondernemersdroom? We hebben een cadeau voor jou!

Een nieuw jaar is op de kalender verschenen 2018. Het oude jaar 2017 is afgesloten en afhankelijk van de resultaten die je hebt gescoord kijk je daar met meer of minder voldoening op terug. Evenwel kun je aan het verleden niets meer veranderen dus is het goed om de steven te wenden en de focus op 2018 te leggen. Daarbij stel ik je graag de vraag of je al weet wat je in 2018 wilt bereiken. Het blijkt namelijk dat ondernemers en zzp’ers die doelen stellen uiteindelijk succesvoller zijn dan ondernemende personen die dat niet doen.

Het begint met een droom
Succes begint trouwens met een droom. Een ondernemersdroom, wat zou jij graag als ondernemer neer willen zetten. Je mag het ook ambitie noemen. Wat wil je betekenen in de branche waarin je actief bent of je leefomgeving? Welke innovatie of vernieuwing zou jou als ondernemer echt verder helpen? Waarmee zou jij de verwachtingen van je klanten kunnen overtreffen.

Van droom naar plan
Een droom moet je omzetten in een plan. Anders worden dromen luchtkastelen en daarmee komt er geen brood op de plank. Maar plannen daar zijn veel ondernemers niet zo van. ‘Het komt zoals het komt’ hoor ik vaak. Maar dan vergeet je toch dat jij als ondernemer aan het roer staat en dat jouw keuzes wel degelijk het verschil maken als het om succes gaat. Een plan helpt je om koers te houden en bij te sturen als dat nodig is.

Weet wat je KPI’s zijn
Om bij te kunnen sturen is het belangrijk dat je weet wat je Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) zijn. Ofwel aan welke knoppen kun je als ondernemer draaien om de prestaties van jouw onderneming te optimaliseren. Belangrijk onderdeel daarbij is dat je het verdienmodel van je onderneming kent. Waar voeg jij als ondernemer waarde toe, voor jouw klant en in de keten waarin je actief bent. Dat inzicht zorgt ervoor dat je grip houdt op je onderneming als het goed gaat maar ook als het even tegen zit.

Meet periodiek de financiële resultaten
Natuurlijk wil je als ondernemer ook dat al je inspanningen in financiële zin voor genoegdoening zorgen. Om die reden is het belangrijk dat je regelmatig de balans opmaakt en de resultaten analyseert. Want achter iedere financiële trend gaat een niet financiële oorzaak schuil. Zo kunnen oplopende debiteuren het gevolg zijn van groei, maar ook van slechter betalingsgedrag van je klanten. In het laatste geval is een andere actie nodig dan in het eerste geval. Daarom ook kun je beter iedere maand even stilstaan bij hoe het met je onderneming gaat, dan dat je daar een kwartaal of een halfjaar mee wacht. Hoe sneller je inzicht hebt, hoe eenvoudiger het is om in te grijpen.

Vergeet de financiering van je onderneming niet
Als je zo bezig bent met je onderneming is het belangrijk dat je de financiering van je onderneming niet vergeet. Is die nog wel optimaal? Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voor het realiseren van je plannen een nieuwe financiering nodig hebt of dat je in 2018 met een herfinanciering te maken krijgt. Of je wordt ineens geconfronteerd met een liquiditeitstekort. Wat moet je dan?

Ons cadeau voor jou
Omdat wij weten dat het oplossen van financieringsvraagstukken voor ondernemers vaak lastig is hebben wij een cadeau voor jou: De Financieringsgids 2018. In deze gids helpen we jou met vinden van de juiste financiering en hebben we de nodige tips voor jou om je werkkapitaal in de hand te houden.

Nog een cadeau
Maar we hebben nog een cadeau voor jou. Als je tegen met een financieringsvraagstuk te maken krijgt dan is het eerste gesprek dat je met een MKB-kredietcoach hebt gratis. Zo zit je nergens aan vast en besluit je na het gesprek of je wel of niet met jouw MKB-kredietcoach verder wilt.

Wat levert het op?
Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de voordelen die het inschakelen van een MKB-kredietcoach voor jou oplevert. Want wist je dat jouw MKB-kredietcoach:

  • Toegang heeft tot bijna honderd verschillende financiers
  • Met bijna alle financiers afspraken heeft waarvan jij als ondernemer profiteert
  • Gecertificeerd is om jou bij te staan bij vraagstukken op het terrein van ondernemerschap, financiering en groei.


Pak je cadeau nu uit

U ontvangt uw persoonlijke download link in uw welkom's email. Bestaande abbonees krijgen de Financieringsgids 2018 toegestuurd.

Share this post