Van Oost naar West

Van Oost naar West

Er zijn van die dagen dat je denkt, het wordt een gewone dag. Je doet je ding en de dag is dan weer voorbij. Druk zoals altijd, maar geen bijzonderheden.

Zo ook op een ochtend in april, maar dit keer loopt het anders. Op deze ochtend werd ik gebeld door mijn relatie, die namens een vriend op zoek is naar een financiering. De vraag aan mij was of ik hem kon helpen, maar het mag niet wereldkundig gemaakt worden. Dus de afspraak: niet op kantoor. Meer gegevens wilde hij nog niet verstrekken. Het diende geheim te blijven tot de afronding van de financiering. Het is dat het telefoontje van een goede bekende kwam, anders had ik echt meer willen weten.

De afspraak vond een week later plaats. Die dag ’s morgens wist ik: dit wordt geen gewone dag. In het gesprek werd duidelijk dat een bekende Nederlander zijn bedrijf wil verplaatsen van Oost naar West. Het risico, dat het bekend worden van de verplaatsing klanten gaat kosten en mogelijk per direct opzegging van de huur door verhuurder, kon ik begrijpen. Dus aan de slag. Zoals zo vaak wordt het een uitdaging om de financiering aangevraagd en geaccepteerd te krijgen.

In de weken daarna goed samengewerkt met taxateur, klant en zijn boekhouder. Het bedrijfs- en financieringsplan volledig doorgerekend. Hieruit kwamen al verbeterpunten voor de toekomst. Met de Entrepreneurscan lukte het ons om de bekende Nederlander inzicht te geven in zijn persoonlijk denken. De financieringsaanvraag werd hiermee direct geen noodzakelijk kwaad, maar ook toegevoegde waarde voor de ondernemer en de onderneming.

Vandaag zou ook weer zo’n gewone dag worden, maar dit keer loopt het weer anders. Ik krijg bericht van de bankier dat de financiering rond is. Klant zeer tevreden en wat geeft het zijn van MKB-kredietcoach je dan toch meerwaarde voor je zelf, maar vooral voor de klant.

Wil je weten wat een MKB-kredietcoach voor jou kan betekenen of wil je weten hoe je zelf MKB-kredietcoach kan worden en wil je dus eigenlijk ook dit gevoel kennen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en ervaringen te bespreken.

Peter de Wit
Accountant • MKB-kredietcoach • Ondernemersadviseur

Share this post