Hoeveel plezier heb jij in het ondernemen?

Hoeveel plezier heb jij in het ondernemen?

Ondernemen doe je met plezier. Tenminste dat mag ik hopen. Natuurlijk heb je wel eens een dag dat het allemaal wat minder gaat, maar gemiddeld genomen vind ik ondernemen een plezierige bezigheid.

Geen plezier

Toch kom ik veel ondernemers tegen die het ondernemen niet zo plezierig vinden. De oorzaken zijn divers. Er zijn ondernemers die last hebben van het economisch tij, wat ze ook uitdenken en doen het lukt hen niet om de omzet op peil te houden. Daarnaast zijn er ondernemers die gedwongen zijn tot het ondernemerschap. Ze dreigden in de bijstand te raken en om dat vermijden besloot men ondernemer te worden. Er is ook een categorie ondernemers die zich bezighoudt met de verkeerde zaken, ze hebben absoluut ondernemerstalent maar moeten zoveel zaken managen dat ze de lust in het ondernemen hen ontglipt.

Inzicht

Als ik met deze ondernemers in gesprek ga nadat zij het Kredietpaspoort hebben gemaakt dan blijkt hieruit ook  hoeveel plezier ze uit het ondernemen halen. Daarbij geeft het Kredietpaspoort ook inzicht in wat de  belemmeringen zijn en waar de mogelijkheden liggen om het plezier in het ondernemerschap weer terug te krijgen of verder te vergroten.

Huiverig

Veel ondernemers die ik spreek staan in eerste instantie wat huiverig tegenover het maken van een Kredietpaspoort.  Ze zijn bang dat ze in een hokje worden geplaatst of men verwacht dat het alleen maar wat psychologisch geleuter oplevert en vooral veel kost.

Winst

De praktijk leert echter dat ondernemers die het Kredietpaspoort invullen te maken krijgen met lagere faalkosten en sneller het plezier in het ondernemerschap terug vinden dan ondernemers die maar door blijven modderen.

Cadeau

Ondernemers die het Kredietpaspoort maken geven in gesprekken aan dat ze het inzicht dat ze hebben gekregen als cadeau ervaren. Een cadeau dat hen weer energie geeft en waar ze direct profijt van hebben.

Gun jij jezelf een cadeau?  Neem dan contact op met je MKB-kredietcoach hij kan je alles vertellen over het Kredietpaspoort.

Share this post