Hoe regel ik een financiering bij de bank?

Hoe regel ik een financiering bij de bank?

Van: Paul van Eijck, KvK adviseur ondernemersondersteuning

Uitkomst
“Ondernemers willen themabijeenkomst met de bank!” Dat is een belangrijke uitkomst uit de enquête van het KvK jaarevent, de Week van de Financiën 2017. De laatste jaren veranderde er nogal wat in de wereld van bedrijfsfinancieringen. Hierdoor is het voor ondernemers minder duidelijk wat de bank op dit terrein kan betekenen.

Verschuiving
De onderwerpen die de KvK presenteert tijdens een themabijeenkomst of event sluiten aan bij de huidige ondernemersbehoefte. Een specifiek onderzoek vooraf is meestal daarbij het uitgangspunt. De laatste jaren is het financieringslandschap aanzienlijk gewijzigd. Hierdoor heeft u vaak meer mogelijkheden dan u denkt. Als het gaat om financiering verschuiven de mogelijkheden van financieren naar aanvullend of alternatief financieren. Ook financieringsvormen samenvoegen is modern. We noemen dit stapel- of mixfinancieren.

Regie
Met verschillende partijen uit het hele financieringslandschap trekt de KvK op richting een themabijeenkomst of event. Samen werken aan een aantrekkelijk programma voor de ondernemer, dat is de inzet. Tegenwoordig nemen de banken de regie bij een financieringsaanvraag van de ondernemer. Indien nodig wijzen de banken de ondernemer op aanvullende of andere financieringsbronnen. Nog altijd nemen banken verreweg het meeste geld voor financieringen in Nederland voor hun rekening. Zij zijn de grootgrutters als het gaat om bedrijfsfinanciering.

Tips
De Rabobank werkt graag mee aan 2 themabijeenkomsten Bancaire Financiering. Wanneer kunt u terecht voor financiering bij de bank en wat verwachten zij dan van de ondernemer? Tijdens een bijeenkomst krijgt u meer inzicht in het nieuwe financieringslandschap en hoe de bank erin staat. Verder krijgt u dé tips mee om uw financiering beter voor te bereiden. Wat kunt u verwachten:

  • meer inzicht hoe de bank tegen een financieringsaanvraag aankijkt;
  • antwoord op vragen waar u allemaal aan moet voldoen voor een financiering bij de bank;
  • meer kennis over de mogelijkheden van stapel- of mixfinanciering.

Interessant
Deze bijeenkomsten zijn vooral voor MKB’ers en ZZP’ers interessant die:

  • zich oriënteren op financieringsmogelijkheden;
  • een financieringsaanvraag voorbereiden;
  • informatie zoeken over aanvullende en alternatieve financieringsvormen;
  • hun netwerk van financiers willen uitbreiden.

Meld u gratis aan voor de KvK themabijeenkomst Bancaire Financiering in Groningen (9 oktober) of Amsterdam (11 oktober). Vertel andere ondernemers in uw netwerk over deze themabijeenkomst. Mogelijk komt of reist u dan samen.
Indien u zich aanmeld rekent de KvK op uw komst.

Share this post