Goed ondernemersidee?

Goed ondernemersidee?

Vorige week had ik een gesprek met een ondernemer, Hans, die zijn 10-jarig jubileum vierde zonder feest. Hij heeft na al deze jaren hard werken nog steeds geen gespaard bedrag op de bankrekening. Hij blijft rondjes draaien in het hebben van ideeën en  het scheppen van verwachtingen in zijn omgeving.

Om het laatste idee vorm te kunnen geven, dient er een bedrag beschikbaar te zijn waarmee Hans zijn droom vorm kan geven. Helaas is er niet voldoende eigen geld en is de zoektocht naar vreemd vermogen gestart.

Het idee heeft zich gevormd in zijn hoofd en ook lijkt de gehele werking van A t/m Z in kannen en kruiken te zijn. Alleen, hoe krijg je een goede idee uit je hoofd voor je omgeving zo gemaakt dat ook zij mee gaan in het idee?

Tijdens ons gesprek hebben Hans en ik het over het idee en visualiseren wij samen het idee met potlood en papier. Doordat wij dat doen, worden de uitdagingen gezien en krijgt Hans overzicht over het gehele idee.

Het visualiseren, op een A4, geeft Hans de ruimte om beter na te denken en zijn verwachtingen bij te stellen. Daar waar hij bijvoorbeeld alleen maar voordelen ziet, kan hij nu zien waarom zijn omgeving vragen heeft en niet direct mee kan gaan bij zijn idee. Om Hans meer inzicht te geven over zijn karakter en zijn werkwijze, gaan wij gebruik maken van de tool, E-scan.

Deze tool geeft, zowel Hans, als zijn MKB-Kredietcoach, meer inzicht in het karakter van Hans en waarom hij de dingen doet zoals hij deze doet.
De MKB-kredietcoach werkt volgens het Vent, Tent en Cent principe. Bij de samenwerking met Hans, geeft het in kaart brengen van ‘De Vent’ Hans een handvat om het huidige en toekomstige idee(ën) doordachter uit te werken.

Als ondernemer groei je in het ondernemerschap en word  je door de wol geverfd. Vindingrijkheid en op het juiste moment de juiste beslissing durven te nemen,  vraagt doorzettingsvermogen en jezelf een spiegel voor te houden. Samen met de MKB-Kredietcoach krijg je dit. Alleen cijfers op een rij leveren allang geen zekerheid meer voor een financiering. Het gedrag van de ondernemer neemt een prominente plaats in het financieringstraject.

Ervaar het zelf en neem contact op met een van onze coaches.

Share this post