De opleiding tot MKB-kredietcoach

De opleiding tot MKB-kredietcoach

Voorlichting mkb-kredietcoachElke MKB-Kredietcoach heeft een gedegen opleiding achter de rug. Een opleiding waarin zowel het ‘krediet’ als het ‘coachen’ uitgebreid aan bod komen. “Als accountant kijk je al snel als je een financieringsaanvraag bekijkt naar de cent. Dankzij deze cursus let ik veel meer op de vent en de tent. Ook nieuwe financieringsvormen zijn dankzij deze cursus bekender dan voorheen,” schreef één van de kredietcoaches over de opleiding.

De opleiding MKB-Kredietcoach bestaat in totaal uit 18 dagdelen. Financiering, het ondernemingsplan, marketing, coaching en het werken met de E-scan voor ondernemers zijn centrale elementen in het programma. De docenten hebben, elk vanuit hun eigen vakgebied, veel praktijkervaring met zowel de mkb-ondernemer als financieringsvraagstukken in het midden- en kleinbedrijf.

Inmiddels is de vierde groep kredietcoaches bezig met het laatste deel van de opleiding. Een nieuwe groep, met een start in april, is in voorbereiding. Deze opleiding zal in het najaar worden afgesloten. De lessen vinden plaats op de maandagmiddag, van 16.00 uur tot 20.30 uur in Utrecht.

Op basis van de ervaringen van de eerste drie groepen, is de programmering van de opleiding aangepast, zodat het geleerde nog sneller in de praktijk gebracht kan worden. De afsluiting van de opleiding nieuwe stijl vindt plaats door een praktijkopdracht, die ondersteund wordt door intervisieachtige bijeenkomsten. Aan de inhoud van de opleiding wordt echter niet uitgebreid gesleuteld.

Door het volgen van de opleiding tot MKB-kredietcoach ben ik contact gekomen met een enorm netwerk aan financiers. Ik ben meer te weten gekomen over de mogelijkheden die er in het nieuwe financieringslandschap zijn ontstaan en kan mijn klanten dan ook beter adviseren en begeleiden”, aldus één van de andere coaches.

Op 20 maart 2017 organiseren Full•Finance Opleidingen en MKB-Kredietcoach een voorlichtingsbijeenkomst over deze opleiding. Meer informatie over deze voorlichting vindt u  hier . Via de site kunt u zich ook aanmelden voor deze bijeenkomst.

Share this post