De MKB-Kredietcoach en automatisering

De MKB-Kredietcoach en automatisering

De MKB-kredietcoach is een relatief jong vakgebied. Dat betekent dat er de afgelopen jaren is gewerkt aan het invullen van alle randvoorwaarden om deze beroepsgroep te ondersteunen bij het invullen van zijn taak. Denk daarbij aan het opzetten van de opleiding tot MKB-kredietcoach en het maken van afspraken met leveranciers en aanbieders van financieringen. Het hoofdkantoor heeft vanaf de start van de organisatie ook veel tijd en aandacht besteed aan het bestuderen van het proces en de daarbij behorende automatisering.

Beheren en Bewaken
Dit heeft ertoe geleid dat de MKB-Kredietcoaches gebruik kunnen maken van geavanceerde oplossingen voor het beheren van hun dossiers, het opstellen en bewaken van prognoses (eventueel met verschillende scenario’s) en het begeleiden van kredietaanvragen. Deze systemen sluiten aan op de software die wordt gebruikt voor het bijhouden van de financiële administratie van de ondernemer. Daarnaast kan deze software geïntegreerd worden met de software welke gebruikt wordt bij de accountancy en fiscale werkzaamheden.

Het systeem
In het systeem dat wordt gebruikt voor het voorbereiden en indienen van de kredietaanvraag beschikt de MKB-Kredietcoach over alle beschikbare informatie omtrent financieringsdoelen, financieringsvormen en het aanbod van de verschillende financiers. Zij kunnen dit combineren met de specifieke vraag van de ondernemer.

Door deze manier van werken kan de MKB-Kredietcoach altijd inspelen op de specifieke situatie waarin een ondernemer zich bevindt en adequaat reageren op veranderingen. Daarnaast wordt in het systeem op een geavanceerde manier een prognose opgesteld welke periodiek kan worden afgezet tegen de realisatie.

Ideale coach
Dit stelt de MKB-Kredietcoach niet alleen in staat om op te treden als begeleider bij de zoektocht naar een passende financiering, maar dit maakt hem ook de ideale coach voor de MKB-ondernemer.

Een rol waar de gemiddelde MKB-ondernemer veel profijt van kan hebben.

Wil jij nou meer weten over een financiering neem dan contact op met een van onze coaches.

Share this post