5 Nieuwe MKB-kredietcoaches gecertificeerd

5 Nieuwe MKB-kredietcoaches gecertificeerd

Zwolle, 9 februari 20175 nieuwe mkb-kredietcoaches

Ondernemers in het MKB beter begeleiden bij vraagstukken over ondernemerschap, financiering en groei. Dat was de reden voor vijf NOAB-adviseurs om vorig jaar te starten met de leergang MKB-kredietcoach. Afgelopen dinsdag werden al deze deelnemers tijdens een feestelijke diploma-uitreiking gecertificeerd. Daarmee is het aantal gecertificeerde MKB-kredietcoaches gestegen tot 23.

Dat je als NOAB-adviseur nieuwe vaardigheden aan moet leren om in de toekomst relevant te blijven. Daarvan waren de deelnemers zich wel van bewust toen zij zich inschreven voor de leergang. Dat ze na de leergang heel andere en veel diepgaander gesprekken zouden hebben met de ondernemers dat was een positieve verrassing. Natuurlijk leer je alles over financieren en het beoordelen van het ondernemersplan tijdens de leergang. Dat zorgt voor de vakinhoudelijke verdieping van het vak. Maar de persoonlijke verdieping zit hem in het feit dat je de MKB-ondernemer veel beter begrijpt en kan begeleiden bij het maken van zijn keuzes. Dat zorgt er voor dat je vaker met de ondernemer om tafel zit. Dat je daar ook nog een beter tarief voor kunt vragen is mooi meegenomen. Tevens krijgen deze gecertificeerde MKB-kredietcoaches toegang tot The Funding Network waardoor ze ondernemers snel en goed kunnen helpen met het krijgen van de juiste financiering tegen aantrekkelijke voorwaarden.

De gecertificeerde MKB-kredietcoaches houden hun vaardigheden op peil doordat zij periodiek deelnemen aan intervisie- en educatiebijeenkomsten.

Het aantal gecertificeerde MKB-kredietcoaches zal de komende jaren nog groeien. Er loopt momenteel nog een leergang en in april 2017 start de volgende. Op 20 maart 2017 is er een voorlichtingsbijeenkomst in Utrecht, schrijf je hier gratis in voor de voorlichting. De leergang MKB-kredietcoach wordt gecoördineerd door Full Finance Opleidingen te Apeldoorn.

Meer informatie over de opleiding kunt u krijgen bij drs. Jurroen Cluitmans opleidingen@fullfinance.nl / 055 – 355 9979

Wilt u meer weten over de businesscase voor de MKB-kredietcoach neemt u dan contact op met Age Douma info@mkbkredietcoach.nl / 038 – 467 1588

Share this post