Opnieuw negen MKB-kredietcoaches gecertificeerd

Opnieuw negen MKB-kredietcoaches gecertificeerd

naamloos-1-groepsfoto-f-kleiner-kleinerOndernemers in het MKB beter begeleiden bij vraagstukken over ondernemerschap, financiering en groei. Dat was de reden voor negen MKB-accountants en adviseurs om verleden jaar te starten met de leergang MKB-kredietcoach. Gisteren werden al deze deelnemers tijdens een feestelijke diploma-uitreiking gecertificeerd. Daarmee is het aantal gecertificeerde MKB-kredietcoaches gestegen tot achttien.

Dat je als MKB-accountant nieuwe vaardigheden aan moet leren om in de toekomst relevant te blijven. Daarvan waren de deelnemers zich wel van bewust toen zij zich inschreven voor de leergang. Dat ze na de leergang heel andere en veel diepgaander gesprekken zouden hebben met de ondernemers dat was een positieve verrassing. Natuurlijk leer je alles over financieren en het beoordelen van het ondernemersplan tijdens de leergang. Dat zorgt voor de vakinhoudelijke verdieping van het vak. Maar de persoonlijke verdieping zit hem in het feit dat je de MKB-ondernemer veel beter begrijpt en kan begeleiden bij het maken van zijn keuzes. Dat zorgt er voor dat je vaker met de ondernemer om tafel zit. Dat je daar ook nog een beter tarief voor kunt vragen is mooi meegenomen.

De deelnemers hebben de certificering niet cadeau gekregen. Het afgelopen jaar kropen ze achttien avonden de schoolbanken in om zich de nieuwe vaardigheden eigen te maken. Daarnaast hebben ze in de zomermaanden nog hard gezwoegd op het uitwerken van een toets en een praktijkcasus voordat ze het felbegeerde diploma uit de handen van de examinatoren mochten ontvangen.

De gecertificeerde MKB-kredietcoaches houden hun vaardigheden op peil doordat zij periodiek deelnemen aan intervisie- en educatiebijeenkomsten.

Het aantal gecertificeerde MKB-kredietcoaches zal de komende jaren nog groeien. Er loopt momenteel nog een leergang. En komende maandag start een nieuwe opleiding. Daarvoor zijn nog enkele plaatsen vrij. De leergang MKB-kredietcoach wordt aangeboden door Full Finance Opleidingen te Apeldoorn en levert 100 PE punten op verspreid over 2 jaar.

Meer informatie over de opleiding vindt u hier

Share this post