Behandel een financieringsaanvraag als een sollicitatiebrief

Behandel een financieringsaanvraag als een sollicitatiebrief

computerscherm-met-rekenmachine-en-notitieboekMet enige regelmaat spreek ik ondernemers die klagen over het feit dat de bank geen (aanvullend) krediet meer geeft. Voor de ondernemer in kwestie is dat natuurlijk uitermate vervelend en het levert een veelheid aan reacties op. Een reactie springt er altijd boven uit: Het is de schuld van de bank dat het krediet niet verstrekt wordt. Waarbij menig ondernemer ook nog eens aangeeft dat de bank niet meer in ondernemers gelooft en alleen maar wil financieren als ze geen enkel risico loopt. Dat de emoties daarbij soms hoog oplopen kun jij je voorstellen. Sommigen van jullie zien hun plannen in rook opgaan, andere ondernemers merken op dat ze niet zo snel kunnen groeien als ze gehoopt hadden.

Waarom een ‘nee’ van de bank

Als de gemoederen enigszins bedaard zijn vraag ik de ondernemer in kwestie of ik zijn financieringsaanvraag eens mag lezen. Niet dat ik besluit of iemand wel of geen krediet krijgt. Maar meestal kan ik na het lezen van de financieringsaanvraag wel achterhalen waarom de ondernemer geen ‘ja’ van de bank heeft gekregen. Als ik vervolgens mijn vermoedens van de ‘nee’ van de bank bespreek met de ondernemer dan staat deze vaak versteld van het feit dat de bank ook nog op andere zaken let dan het antwoord op de vraag of de cijfers wel kloppen.

Prullenbak

Veel financieringsaanvragen belanden in de prullenbak omdat er onvoldoende aandacht is besteed aan de presentatie. De aanvragen zitten vol met taal- en stijlfouten of de opbouw van de financieringsaanvraag is niet logisch, waardoor de medewerkers van de bank geen touw kan vastknopen aan wat je nu werkelijk van plan bent. Daarnaast bestaan veel financieringsaanvragen uit ingevulde lijstjes die jij al dan niet van –internet – hebt gehaald. Lijstjes die aangeven aan welke punten jij aandacht moet besteden in je financieringsaanvraag. Maar zonder een goed verhaal hebben die lijstjes geen enkel nut.

Sollicitatiebrief

Ondernemers leg ik uit dat een medewerker bij de bank ook maar een mens is en dat je met jouw financieringsaanvraag de bankier mee moet nemen in jouw gedachtewereld. Als hij jouw plan lees moet de bankier net zo enthousiast worden over je plan als jezelf. Daarbij mag de bankier best nog wel wat kritische vragen stellen, dat houdt je scherp. Maar als het goed is dan snapt de bankier na het lezen van jouw plannen op welke wijze hij jou kan helpen.

In die zin is een financieringsaanvraag goed te vergelijken met het schrijven van een sollicitatiebrief. Ook voor een sollicitatiebrief geldt dat degene die de brief ontvangt enthousiast moet worden van hetgeen de sollicitant te vertellen heeft. Laat de sollicitant dat na dan krijgt de sollicitant een afwijzing hoe goed zijn capaciteiten ook mogen zijn.

De puntjes op i

Kortom als jij je zaken helder, duidelijk, logisch en leesbaar verwoord in jouw financieringsaanvraag dan heb je al een heel belangrijke hobbel genomen op de weg naar een goedkeuring van je financieringsaanvraag. Ben je taalkundig niet zo sterk, neem dan contact op met een MKB-kredietcoach bij jou in de buurt. Deze persoon zorgt ervoor dat de puntjes goed op de i komen waardoor je financieringsaanvraag inhoudelijk beter wordt en de bank niet meer om je verhaal heen kan.

Wil je weten hoe de ‘ja’ van de bank nog verder kunt vergroten? Lees dan in Financier je bedrijf vooruit. Gids voor kredietwensers. alles over een succesvolle financieringsaanvraag.

Share this post