Nieuwsbrief SBR in bedrijf

Nieuwsbrief SBR in bedrijf

MKB Kredietcoach Nieuwsbrief

[fourcol_three]

SBR in (uw) bedrijf

Recent is het rapport SBR in bedrijf gepubliceerd. Dit rapport gericht op de mogelijkheden van Standard Business Reporting voor MKB-bedrijven hebben wij voor u doorgenomen.
Een van de meest opvallende conclusies is dat ruim 80% van de MKB’ers niet weet wat SBR is. Dat is geen schande het is echter wel jammer. SBR is namelijk een goede manier om uw kosten structureel te verlagen.

“Voor het bedrijfsleven biedt SBR in potentie een viertal belangrijke voordelen:

  1. administratieve lastenverlichting,
  2. optimalisering van interne gegevensuitwisseling,
  3. actuele en betrouwbare branchecijfers voor benchmarking
  4. verbetering van de bedrijfsfinanciering.”

Wij raden alle MKB-ondernemers aan om eens rustig het rapport van de Hogeschool van Amsterdam door te lezen. Deze kunt u hier bekijken en downloaden.

Heeft u vragen over SBR? Neem dan contact met ons op.

[/fourcol_three] [fourcol_one_last]

Maart roert zijn staart

Afgelopen week bleek dat lente weer ok plotsklaps om kan slaan. Voor ondernemingen geldt dit ook. Afgelopen week sprak ik een retailer. Hij gaf aan dat waar hij voorgaande jaren in het voorjaar de omzet zag aantrekken het dit jaar toch heel anders is. De omzet bleef nu tussen de 40% – 50% achter. Gelukkig heeft hij financieel de zaken goed op orde en is er een buffer waardoor hij deze periode wel door komt. Binnenkort wordt het weer beter weer. Waarschijnlijk betekent dit voor deze retailer ook betere tijden.

[/fourcol_one_last]

[threecol_one]

Casus: de toeleverancier

Een ondernemer die actief is als toeleverancier zit in zwaar weer. Een operationeel verlies van 140k in het vorige boekjaar en een negatief werkkapitaal geeft de problematiek al enigzins aan. Een hard feit is dat de huisbankier de financiering wil opzeggen aangezien de verplichtingen niet nagekomen worden, normaliter het begin van het einde.

[/threecol_one] [threecol_one]

Onderneemt u nog met plezier?

Ondernemen doe je met plezier. Tenminste dat mag ik hopen. Natuurlijk heb je wel eens een dag dat het allemaal wat minder gaat, maar gemiddeld genomen vind ik
ondernemen een plezierige bezigheid.

[/threecol_one] [threecol_one_last]

Volgende keer..

De volgende nieuwsbrief bevat ondermeer de whitepaper over Crowdfunding.

Deze kunt u als lid van de nieuwsbrief gratis downloaden. Bent u nog geen lid dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de website.

[/threecol_one_last]

Share this post