Nieuwsbrief Whitepaper Crowdfunding

Nieuwsbrief Whitepaper Crowdfunding

MKB Kredietcoach Nieuwsbrief

[fourcol_three]

Whitepaper Crowdfunding

Sinds enige tijd heeft crowdfunding qua naamsbekendheid echt de massa bereikt. Wat crowfunding is en hoe het werkt is echter soms nog onduidelijk.
Vandaar dat wij het whitepaper crowdfunding hebben geschreven, zodat Nederland weet wat de mogelijkheden zijn. Het whitepaper geeft mensen in een PDF alle achtergronden en uitleg over crowfunding. Zodoende hoeft u niet zelf alle informatie bij elkaar te zoeken maar kunt u in één overzichtelijk document de principes van crowdfunding lezen.

Het whitepaper is hier te downloaden: Whitepaper Crowdfunding

[/fourcol_three] [fourcol_one_last]

De Week van de Ondernemer

Volgende week (9, 10 en 11 april) is de jaarlijkse Week van de Ondernemer. Tijdens dit evenement dat speciaal is gericht op de ondernemer kunt u uw kennis verbreden. Er zijn onder andere diverse workshops, activiteiten en netwerkmogelijkheden. Helaas, is de landelijke week van de ondernemer uitverkocht. Binnenkort zijn er ook in de regio verschillende evenementen.

Lees meer.

[/fourcol_one_last]

[twocol_one]

Wist u dat?

De drie grootste gefunde crowdfunding projecten in zeer korte tijd vele miljoenen ophaalden?
Op 1 staat de Pebble is met $10.250.000 (ruim 7,9 miljoen euro) voorlopig het grootste project. Dit horloge maakt verbinding met je telefoon en geeft o.a. notificaties en natuurlijk de tijd weer.
Op 2 staat de Windcentrale. Bij dit initiatief is 7 miljoen euro opgehaald. 5500 huishoudens konden een winddeel kopen. Dit geeft recht op 16 jaar windenergie via de twee collectief gekochte windmolens.
Op 3 staat de UOYA. Dit project heeft ruim $ 8,5 miljoen (ruim 6,5 miljoen euro) opgehaald. In plaatst van een gesloten game systeem, waar dure programma’s voor geschreven moeten worden, zal UOYA opensource zijn. Hierdoor is het voor iedere programmeur mogelijk om zelf software uit te brengen voor deze console.

Het mag dus duidelijk zijn dat crowdfunding zeer veel potentie heeft.

[/twocol_one] [twocol_one_last]

Financiering wiki

Binnenkort zullen we meer kwalitatieve informatie over financiering beschikbaar stellen. Dit zullen we doen door middel van een zogeheten wiki. In deze wiki zullen de verschillende aspecten van financiering worden uitgelegd. Daarnaast worden termen toegelicht en zal er ook een FAQ worden opgenomen. In de volgende nieuwsbrief zal de wiki worden geïntroduceerd. Wanneer ons via Twitter volgt kunt u als één van de eersten gebruik maken van de wiki.

[/twocol_one_last]

Share this post