Hoeveel plezier hebt u in het ondernemen?

Hoeveel plezier hebt u in het ondernemen?

Ondernemen doe je met plezier. Tenminste dat mag ik hopen. Natuurlijk heb je wel eens een dag dat het allemaal wat minder gaat, maar gemiddeld genomen vind ik ondernemen een plezierige bezigheid

Geen plezier

Toch kom ik veel ondernemers tegen die het ondernemen niet zo plezierig vinden. De oorzaken zijn divers. Er zijn ondernemers die last hebben van het economisch tij, wat ze ook uitdenken en doen het lukt hen niet om de omzet op peil te houden. Daarnaast zijn er ondernemers die gedwongen zijn tot het ondernemerschap. Ze dreigden in de bijstand te raken en om dat vermijden besloot men ondernemer te worden. Er is ook een categorie ondernemers die zich bezighoudt met de verkeerde zaken, ze hebben absoluut ondernemerstalent maar moeten zoveel zaken managen dat ze de lust in het ondernemen hen ontglipt.

Inzicht

Als ik met deze ondernemers in gesprek ga nadat zij de ondernemerswaardering hebben gemaakt dan blijkt ook uit de test die ze gemaakt hebben dat ze niet zoveel plezier meer in het ondernemen hebben. Maar wat veel belangrijker is dat ondernemerswaardering duidelijk in kaart brengt wat de echte belemmeringen zijn en waar de mogelijkheden liggen om het plezier in het ondernemerschap weer terug te krijgen.

Huiverig

Veel ondernemers die ik spreek staan in eerste instantie wat huiverig tegen het maken van een ondernemerswaardering. Ze zijn bang dat ze in een hokje worden geplaatst of men verwacht dat het alleen maar wat psychologisch geleuter oplevert en vooral veel kost

Winst

De praktijk leert echter dat ondernemers die de ondernemerswaardering maken te maken krijgen met lagere faalkosten en sneller het plezier in het ondernemerschap terug vinden dan ondernemers die maar door blijven modderen.

Cadeau

Ondernemers die de ondernemerswaardering maken geven in gesprekken aan dat ze het inzicht dat ze hebben gekregen als cadeau ervaren. Een cadeau dat hen weer energie geeft en waar ze direct profijt van hebben.

Meer weten over het cadeau dat u helpt met plezier te blijven ondernemen? Uw MKB-kredietcoach kan u er alles over vertellen.

Share this post