Hoe kom ik aan financiering voor mijn technologische innovatie?

Hoe kom ik aan financiering voor mijn technologische innovatie?

Met enige regelmaat spreek ik ondernemers die tijd, geld en energie steken in het realiseren van een nieuw product. Deze innovatieve ondernemers nemen de nodige risico’s waarbij men soms hoopt en vaak verwacht dat hun inspanningen tot een succesvol resultaat leiden. In veel gevallen gaat het daarbij om technologische innovaties.

Wellicht ken jij ook wel van die ondernemers of ben je zelf een ondernemer die bezig is met een technologische innovatie. Je hebt er al vele uren in geïnvesteerd, en misschien vraag jij je ook af ‘hoe krijg ik dat toch ooit gefinancierd?’ Zeker in deze economisch moeilijke tijden.

Toch heb ik goed nieuws voor jou als het gaat om de financiering van technologische innovaties. Ben jij een ondernemer die hier druk mee doende is en heb je al enige omzet gerealiseerd (min. 500k), dan is er de mogelijkheid om een financiering te vinden voor je ondernemersdroom.

Een vraag die dan natuurlijk onmiddellijk bij je opkomt, is ‘hoe kan dat dan?’ Wel daar kunnen we kort over zijn. De ING heeft samen met Investormatch en MKB-kredietcoach besproken hoe wij jou als innovatieve ondernemer kunnen helpen. We hebben dan ook besloten om gezamenlijk een pilot op te zetten om bancair krediet te combineren met risicodragend vermogen van investeerders. De pilot werkt als volgt:

Als ondernemer met een technologische innovatie dien je uiterlijk 11 februari 2013 je ondernemersplan in. Voor de pilot zijn een aantal voorwaarden voor deelname opgesteld dus het is belangrijk om eerst, via De.FinancieringsPitch@ing.nl of MKB Kredietcoach of Investormatch, na te gaan of je hieraan voldoet. Uit de ingediende plannen worden door een deskundige jury maximaal 10 ondernemers gekozen waarvan maximaal 5 kans maken op een pitch tijdens de “Week van de Ondernemer” begin april. Je plan hoeft op het moment van aanmelden nog niet helemaal perfect te zijn, als maar duidelijk is dat je met je technologische innovatie omzet hebt gerealiseerd. Daarnaast is het belangrijk dat je bereid bent om een deel van je financiering op te halen bij informal investors. Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat je bereid bent om je verhaal te pitchen tijdens de “Week van de Ondernemer” en dat je daar informal investors enthousiast krijgt. Wees niet bevreesd, want je krijgt een pitchtraining aangeboden door Investormatch. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je ondernemersplan voldoet aan de hedendaagse eisen. Daarvoor krijg je hulp van een lokale MKB-Kredietcoach. De begeleiding die je ontvangt van de MKB-Kredietcoach en Investormatch is kosteloos.

Wil je meer weten over de FinancieringsPitch en de voorwaarden voor deelname tijdens de “De Week van de Ondernemer”? Stuur dan een mail naar: De.FinancieringsPitch@ing.nl met daarin een omschrijving van waar je precies naar op zoek bent, je business activiteiten en hoe jij denkt dat de FinancieringsPitch hierin past. Contact opnemen met Investormatch of MKB-kredietcoach mag ook.

Share this post